Effectieve oplossing tegen puistjes

Na meer dan 10 jaar onderzoek aan de Universiteit van Antwerpen, bracht YUN effectieve en duurzame oplossingen op de markt tegen veelvoorkomende huidaandoeningen op basis van goede bacteriën. ACN therapy is een duurzame, effectieve en veilige behandeling tegen acne symptomen en puistjes.

De unieke formulatie bevat drie levende Lactobacillus stammen die specifiek zijn gekozen om de natuurlijke competitie aan te gaan met Cutibacterium acnes en Staphylococcus spp., de organismen die een rol spelen bij de ontwikkeling van acne.

In onze klinische studie heeft 100% van de patiënten zichtbaar resultaat na 4 weken. (Klinische studie – Lebeer et al. 2018)

ACN producten

Wash 25 € – Cream 39 €

ECHTE MENSEN. ECHTE RESULTATEN.

gloria beforegloia after
 • Ik gebruik YUN ACN al 2 jaar en de resultaten zijn verbluffend. YUN heeft mijn zelfvertrouwen een echte boost gegeven. Bedankt!

  GLORIA
Voor gebruikNa gebruik
 • Schitterende resultaten. Bedankt YUN!

  ELKE
Margot beforeMargot after
 • Wauw, ik had al na 2 weken goede resultaten. Ik struggle al heel mijn leven met hormonale acne.

  MARGOT

Hoe werkt ACN?

Onze huid is bedekt met een beschermende huidflora. Als je huidflora in balans is, beschermen de goede bacteriën je tegen slechte bacteriën die verschillende huidaandoeningen kunnen veroorzaken. Acne en puistjes kennen vele onderliggende oorzaken, zoals hormonale veranderingen, voeding, stress, medicatie,… Hierdoor ga je te veel talg produceren en vormt deze een voedingsbodem voor slechte bacteriën. Klassieke producten gebruiken vaak antibacteriële ingrediënten en bewaarmiddelen en doden zowel de slechte als de goede bacteriën.

ACN Therapie

Voor een normale tot vette huid

De ACN Wash reinigt je huid en verwijdert overtollig talg zonder het natuurlijke evenwicht aan te tasten. De ACN Cream bevat goede bacteriën die de slechte bacteriën bestrijden en de huidflora versterken en herstellen. Beide producten zijn zacht voor je huid en veroorzaken geen droge plekken of roodheid.

 • Bevat levende goede bacteriën
 • Bestrijdt de slechte bacteriën
 • Regulatie van de pH
 • Voorkomt onzuiverheden
 • Beschermt, versterkt en herstelt de huidflora

ACN+ Therapie

Voor een droge huid

De ACN+ Wash reinigt je huid en verwijdert overtollig talg zonder het natuurlijke evenwicht aan te tasten. De ACN+ Cream bevat goede bacteriën die de slechte bacteriën bestrijden en de huidflora versterken en herstellen en de huid extra hydrateren. Beide producten zijn zacht voor je huid en veroorzaken geen droge plekken of roodheid.

 • Bevat levende goede bacteriën
 • Bestrijdt de slechte bacteriën
 • Regulatie van de pH
 • Voorkomt onzuiverheden
 • Beschermt, versterkt en herstelt de huidflora

Waar vind ik YUN?

apotheek opzoeken

YUN is te koop in jouw apotheek.
Vind je toch geen apotheek bij jou in de buurt? Geen paniek! Iedere apotheek kan YUN bestellen en ontvangen binnen 24 uur.

   Hoe te gebruiken?

   Twee stappen, tweemaal per dag voor een gezonde huid

   Wij raden aan om ACN therapy minstens 4 weken correct te gebruiken. Tweemaal daags de wash en crème aanbrengen. Geen andere zepen, shampoos, lotions of crèmes gebruiken, daar deze producten bewaarmiddelen en andere ingrediënten kunnen bevatten die de effectiviteit van de goede bacteriën kunnen verminderen, Voor blijvend resultaat is het aangeraden de therapie aan te houden.

   yun_stap_1

   Stap 1

   Reinig

   Verwijder het overtollig talg

   ACN Wash

   Deze zeep haalt eerst het overtollig talg en onzuiverheden weg. Zo haal je de voedingsbodem voor slechte bacteriën weg. De wash brengt de ideale pH aan

   yun_stap_2

   Stap 2

   Behandel

   Bestrijd de slechte bacteriën

   ACN Cream

   Deze lichte, hydraterende crème bestrijdt puistjes met goede bacteriën, zogenoemde probiotherapie, die de slechte bacteriën bestrijden. De goede bacteriën zorgen voor de blijvende regulatie van de pH.

   Wanneer gebruik je ACN? En wanneer ACN+?

   Vooral het huidtype is belangrijk. Als je een normale tot vette huid hebt, kan je beter ACN gebruiken. De ACN Wash gaat meer talg weghalen en de ACN Cream is minder hydraterend. Als je een droge huid hebt, kan je beter ACN+ gebruiken. De ACN+ Wash gaat minder talg weghalen en de ACN+ Cream bevat voedende jojoba olie.

   Hoe gebruik ik ACN/ACN+?

   Gebruik eerst de ACN(+) Wash. Deze zachte wasgel verwijdert overtollig talg zonder je huidflora aan te tasten. Daarna breng je de ACN(+) Cream aan. Gebruik hiervan een vingertop. De crème zal wat korrelig aanvoelen. Dit komt doordat de crème microcapsules bevat. In die microcapsules zitten ‘slapende’ goede bacteriën, die als het ware wakker worden zodra de microcapsules open gaan. Wrijf de microcapsules eerst open in de handen en breng daarna de crème aan op de probleemzone. Het kan gebeuren dat na het inwrijven van de crème, kleine schilfers achterblijven. Dit zijn de microcapsules die niet geheel opgelost zijn. Nadat de crème goed ingewerkt is, kun je deze gewoon wegwrijven. ACN/ACN+ heeft het beste effect wanneer je het tweemaal daags gebruikt. Bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds.

   Waar moet ik rekening mee houden tijdens het gebruik?

   Het kan gebeuren dat je in de eerste week een opflakkering ervaart van nieuwe puistjes. Maak je geen zorgen, dit gaat snel weer weg. Je huid heeft tijd nodig om terug in balans te komen. Niet iedereen ervaart deze opstoot van puistjes. Omdat elke huid uniek is, reageert iedereen anders. De eerste effecten kun je zien tijdens de eerste weken, maar ook hier geldt dat het voor iedereen anders is. Sommigen zien later pas veranderingen. We raden aan om de ACN/ACN+ therapie minstens één maand te gebruiken, alvorens je het effect kan evalueren. Gebruik tijdens de therapie ook geen enkele andere zeep, lotion, wash, olie of andere huidverzorgingsproducten. De meeste producten bevatten ingrediënten die de werking van de YUN bacteriën beïnvloeden en verstoren.

   Mag ik ACN/ACN+ gebruiken als ik zwanger ben of als ik borstvoeding geef?

   Alle YUN producten zijn veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft.

   Zijn de producten getest op dieren? Is YUN vegan?

   Geen van de YUN producten noch ingrediënten, zijn getest op dieren. Dierproeven zijn bij wet verboden in Europa. YUN is volledig vegan, er is geen enkel ingrediënt gebruikt dat afkomstig is van dieren.

   Komen mijn puistjes terug als ik stop met ACN/ACN+?

   Het ontstaan van acné is afhankelijk van meerdere factoren. Meestal zijn hormonen één van de belangrijkste factoren. YUN ACN/ACN+ gaat niet inwerken op je hormonen of andere onderliggende factoren, maar gaat wel de slechte bacteriën bestrijden die puistjes veroorzaken. Zolang de onderliggende factoren niet veranderen, gaan puistjes bij de meeste mensen terugkomen nadat je stopt met de therapie. Dit geldt trouwens ook voor therapieën op basis van antibiotica en ontsmettingsmiddelen. In tegenstelling tot deze therapieën kent YUN ACN/ACN+ geen nevenwerkingen en is er dus geen probleem met langdurig gebruik.We raden aan om ACN/ACN+ gedurende twee maanden tweemaal daags te gebruiken.

   Hoe lang is ACN/ACN+ houdbaar? En hoe kan ik ACN/ACN+ het best bewaren?

   De ACN/ACN+ crèmes zijn houdbaar voor 6 maanden na productie. De vervaldatum kan je terugvinden op de onderkant van het product. Je bewaart de crèmes met bacteriën best koel. Zorg ervoor dat deze producten nooit in aanraking komen met temperaturen boven 25°C.

   De ACN/ACN+ Cream bevat kleine bolletjes, is dat normaal?

   De ACN/ACN+ Cream voelt wat korrelig aan. Dit komt doordat de crème microcapsules bevat. In deze microcapsules zitten ‘slapende’, goede bacteriën, die wakker worden wanneer de microcapsules open gaan. We raden aan om de ACN/ACN+ crème eerst in de handen te wrijven, zodat de microcapsules open breken. Pas nadien breng je de crème aan op de probleemzone. Het kan gebeuren dat na het intrekken van de crème kleine schilfers achterblijven. Dit zijn de microcapsules die niet volledig opgelost zijn. Nadat de crème goed ingewerkt is, kun je deze gewoon wegwrijven.

   Mag ik zonnecrème gebruiken?

   We raden aan om altijd zonnecrème te gebruiken als je in contact komt met de zon. Verbranden is immers nooit goed. Zorg er wel voor dat er minimaal een half uur (maar liever een uur) tussen het aanbrengen van de ACN(+) crème en de zonnecrème is. Daarna kan je de zonnecrème aanbrengen. Op die manier wordt de werking van de bacteriën in de ACN(+) Cream niet te veel verstoord.

   Mag ik make-up gebruiken?

   Let op met make-up, in het bijzonder met producten zoals foundation en make-up op basis van olie. Als het niet echt nodig is, kun je beter geen andere producten op je huid smeren behalve YUN. Als je toch make-up wil gebruiken, is een poedervorm een betere keuze. Make-up op basis van olie kan de huid en de poriën verstoppen. Hier geldt dan ook hetzelfde als bij zonnecrème: wacht eventjes na het aanbrengen van de ACN(+) crème (minstens 30 minuten) voordat je make-up aanbrengt. Breng make-up zeker ook niet te dik aan. Foundation en poeder verstoppen je huid, waardoor puistjes en onzuiverheden net de kop opsteken.

   Hoe lang mag ik ACN/ACN+ gebruiken?

   Er schuilt geen enkel gevaar in langdurig gebruik van ACN/ACN+. De goede bacteriën gaan de slechte bacteriën (die puistjes en onzuiverheden veroorzaken) bestrijden, door de overgroei van slechte bacteriën terug te dringen. De goede bacteriën werken niet in op het lichaam. Daardoor heb je geen neveneffecten en kan je de ACN/ACN+ therapie zo lang gebruiken als nodig. We raden aan om de therapie aan te houden voor een blijvend resultaat.

   Helpt ACN/ACN+ ook tegen eczeem, psoriasis, rosacea, pigmentvlekken, rimpels, huidveroudering?

   YUN’s ACN/ACN+ is specifiek ontwikkeld tegen puistjes, acne symptomen en onzuiverheden. Onze producten zijn (nog) niet klinisch getest tegen eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen. De producten van YUN kunnen wel veilig worden gebruikt wanneer je last hebt van één van deze huidaandoeningen. De ingrediënten zijn zacht en natuurlijk en geen van de YUN producten bevatten harde chemicaliën. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor mensen met andere huidaandoeningen dan puistjes, acne symptomen en onzuiverheden. YUN maakt de huid gezonder en hydrateert. Hiermee beweren we niet dat het effectief helpt tegen huidveroudering en rimpels.

   Meer YUN?