Innovatief & baanbrekend

YUN NV wijdt zich toe aan bewezen en doeltreffende oplossingen die de huidflora beschermen, versterken en herstellen. YUN is een particulier Europees biotech bedrijf dat baanbrekend onderzoek verricht en Probiotherapie ontwikkelt.

YUN werkt nauw samen met Europa’s meest vooraanstaande experts in Probiotherapie om revolutionaire producten op de markt te brengen. Dankzij hen is YUN Probiotherapy in staat om een effectieve en duurzame oplossing te bieden voor veelvoorkomende huidaandoeningen. Samen kunnen we het overmatig gebruik van antibiotica en antimycotica verminderen.

YUN is gebaseerd op jarenlang onderzoek en ontwikkeling door een team van Universiteit van Antwerpen, onder leiding van bio-ingenieur en professor in Microbiologie Sarah Lebeer en bio-ingenieur Ingmar Claes. Ze worden ondersteund door professor Filip Kiekens, hoofd van het departement van Farmaceutische Technologie en Biofarmacie van Universiteit van Antwerpen en apotheker Tim Henkens.

De zoektocht naar praktische toepassingen voor hun onderzoek, bracht de wetenschappers bij Tom Verlinden. Zijn achtergrond als apotheker bracht hem ertoe om het biotech bedrijf YUN op te starten. YUN ontving de steun van zowel het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio, voordien gekend als IWT) als het departement Economie, Wetenschap en Innovatie Vlaanderen (EWI).

logos-copy-copy

Onze producten