WERKT ECZEEM
OP JE SYSTEEM?

GA VOOR PROBIOTICA!

Geef eczeem geen kans om je systeem te ontregelen. Ontdek onze probiotische verzorgingsproducten voor een effectieve en duurzame oplossing tegen atopisch eczeem.

ATO header
  • Middel 15

    LEVENDE LACTOBACILLEN

  • Middel 15

    LEVENDE LACTO-
    BACILLEN

De enige huidcrème ter wereld met levende bacteriën

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

    SNEL

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

    SNEL

Een gebalanceerd microbioom en zichtbare verbetering in een oogwenk

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

    EFFECTIEF

Effectiever dan geneesmiddelen en veiliger dan klassieke cosmetica

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

    EFFECTIEF

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.59

    GEEN BIJWERKINGEN

ATO heeft 0% bijwerkingen en mag je onbeperkt gebruiken

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.19

    MICROBIOOMVEILIG

Gepatenteerde formules met 100% microbioomveilige ingrediënten

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.59

    GEEN BIJWERKINGEN

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.19

    MICROBIOOMVEILIG

DÉ PROBIOTISCHE OPLOSSING TEGEN ECZEEM

Atopisch eczeem, ook wel bekend als atopische dermatitis, is een chronische ontstekingsziekte van de huid die uitdroging, jeuk, roodheid, irritatie en schilfering veroorzaakt.

Eczeem ontstaat vaak door een teveel aan ‘slechte’ bacteriën, zoals Staphylococcus aureus, en een tekort aan ‘goede’ bacteriën op je huid. Dit verstoort de natuurlijke balans van je huid, wat leidt tot klachten.

YUN pakt dit probleem bij de bron aan met een krachtige formule vol levende probiotica die je huid helpt beschermen én herstellen.

Naast de ATO PROBIOTIC REPAIR Cream biedt YUN een volledig assortiment van producten die jouw huidmicrobioom ondersteunen en versterken. Of je nu zoekt naar zachte reinigers, hydraterende crèmes of specifieke behandelingen – YUN heeft een oplossing die je huid helpt herstellen en in balans houdt.

ATO header
YUN__ATO_Felicia_Week 1 NL
YUN__ATO_Felicia_Week 2 NL
YUN__ATO_Felicia_Week 3 NL
YUN__ATO_Felicia_Week 4 NL
Aanhaling

Deze crème is een wonder... Ik ben overgestapt van het gebruik van enkele zware producten, zowel oraal als topische cortisone, zoals Elocom, Medrol, Prednisolon, ... Het werd erger in de loop der jaren. In één week tijd heeft de YUN crème ervoor gezorgd dat ik me weer normaal voelde, en dat heb ik al meer dan een jaar niet meer ervaren! Bedankt!

FELICIA G.

Aanhaling

DOORBREEK DE VICIEUZE CIRKEL

In ernstige gevallen van eczeem kan er een vervelende "jeuk-krab" cyclus ontstaan. Hoe meer je krabt, hoe meer je de huidbarrière beschadigt, waardoor bacteriën en allergenen kunnen binnen dringen. Dit kan leiden tot meer ontsteking en jeuk, wat leidt tot meer krabben.

Probiotica doorbreken de vicieuze cirkel van atopisch eczeem door te helpen bij het herstellen, versterken en beschermen van de huidbarrière. Deze goede bacteriën verminderen ontstekingen, jeuk en roodhuid, waardoor de symptomen van eczeem worden verlicht.

Scherm­afbeelding 2024-07-29 om 12.15.28

ATO PROBIOTIC REPAIR CREAM

YUN ATO PROBIOTIC REPAIR Cream bevat een uniek gepatenteerde encapsulatie-techniek waardoor bacteriën levend en effectief blijven. Omdat veel huidproblemen beginnen met een verstoorde balans van bacteriën op de huid, is deze crème perfect voor mensen met een gevoelige huid. Het pakt het probleem bij de bron aan en helpt zo de cyclus van steeds terugkerende klachten te doorbreken.

De levende lactobacillen in de crème onderdrukken de eczeem-veroorzakende bacterie Staphylococcus aureus en helpen zo de jeuk, roodheid, irritatie en droogheid te verminderen.

  • Middel 15

    LEVENDE LACTOBACILLEN

  • Middel 15

    LEVENDE LACTOBACILLEN

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

    SNEL

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

    SNEL

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

    EFFECTIEF

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

    EFFECTIEF

ATO Probiotic Cream hand

0%

huid voelt gehydrateerd en zacht aan

0%

minder slechte bacteriën op de huid

0%

minder schilfering

0%

minder irritatie en trekkerig gevoel

0%

minder jeuk

* QACS efficacy study 40 people – atopic prone skin

0%

huid voelt gehydrateerd en zacht aan

0%

minder slechte bacteriën op de huid

0%

minder schilfering

0%

minder irritatie en trekkerig gevoel

0%

minder jeuk

in vivo efficacy study – 40 personen – atopic

HOE KUNNEN PRE-, PRO- EN POSTBIOTICA
HELPEN TEGEN ECZEEM?

HOE KUNNEN PRE-, PRO- EN POSTBIOTICA
HELPEN TEGEN ECZEEM?

pro

PREBIOTICA

Voeden van de bacteriën

Prebiotica zijn voedingsstoffen voor de goede bacteriën die van nature op onze huid leven. Bij YUN gebruiken we prebiotica, zoals inuline en fructose, om de groei van goede bacteriën te stimuleren en de balans van het huidmicrobioom te verbeteren.

pro

PROBIOTICA

Herstellen van het microbioom

Probiotica zijn levende micro-organismen, zoals lactobacillen. YUN gebruikt specifieke stammen van bacteriën die helpen om het huidmicrobioom te herstellen, te versterken en de groei van slechte bacteriën te remmen.

pro

POSTBIOTICA

Versterken van het microbioom

Postbiotica zijn nuttige stoffen die worden gemaakt door probiotica. Ze helpen ontstekingen te verminderen en dragen bij aan het hydrateren en herstellen van de huid. Deze stoffen helpen je lichaam, bijvoorbeeld door je immuunsysteem te versterken.

Scherm­afbeelding 2024-07-29 om 14.34.23

WAT KAN EEN OPFLAKKERING VAN
ECZEEM VEROORZAKEN

Het gebrek aan voldoende vocht in de huid kan leiden tot een verzwakte barrièrefunctie en symptomen van eczeem veroorzaken. Blootstelling aan irriterende stoffen zoals zeep, schoonmaakproducten, parfums en sommige cosmetica kan eczeem verergeren. Je kunt eczeemopflakkeringen verminderen door enkele eenvoudige regels te volgen en je verzorgingsgewoonten aan te passen.

ATO is een duurzame en effectieve oplossing om een geïrriteerde, (atopie/eczeem-)gevoelige en extreem droge huid te verzachten met de kracht van miljoenen levende bacteriën. Deze goede bacteriën bestrijden de atopie-veroorzakende bacteriën en versterken en herstellen het huidmicrobioom. Bovendien zijn alle YUN-producten microbioomveilig en helpen ze toekomstige huidproblemen te vermijden.

Heb je regelmatig last van jeuk, roodheid, droogheid, irritatie, schilfering, …? Kortom, slechte bacteriën die je op de huid zitten? Dan is ATO REPAIR Therapy jouw beste keuze! Deze therapie bestrijdt actief de geïrriteerde (atopie/eczeem-) gevoelige huid en versterkt de huidbarrière met de kracht van levende bacteriën.

Zijn je klachten van je (atopie/eczeem-) gevoelige en extreem droge huid onder controle of verminderd en ben je op zoek naar een dagelijkse huidverzorging? Dan is ATO PROTECT Therapy ideaal voor jou. Deze producten zullen dagelijks jouw huidmicrobioom beschermen en je huid hydrateren.

Heb je vaker last van jeuk, roodheid, droogheid, irritatie, schilfering? Dan gebruik je best de ATO PROBIOTIC REPAIR Crème die acuut de geïrriteerde, droge, (atopie-)gevoelige huid bestrijdt met miljoenen goede bacteriën en zorgt voor 96% meer hydratatie na 30 minuten ten opzichte van de start/zorgt bij 96% voor een herstelde huid, waarvan bij 52% binnen 1 dag. De crème herstelt, beschermt en versterkt jouw microbioom met levende lactobacillen!

Zijn je klachten verminderd? Is je huid al meer hersteld? Dan raden we je de ATO POSTBIOTIC HYDRA Gezichtscrème aan als hydraterende en verzachtende dag- en nachtverzorging voor het gezicht in combinatie met de ATO POSTBIOTIC HYDRA Lichaamscrème die het hele lichaam intens voedt en zorgt voor langdurige hydratatie voor het hele lichaam.

Heb je een gevoelige huid die regelmatig jeukt, schilfert, ruw of erg rood is? Dan gebruik je best de ATO PREBIOTIC NOURISHING Oil Washgel, dit is een milde wasolie die de huid intens gaat voeden en kalmeren.

Heb je een droge of gevoelige huid die soms trekkerig en droog aanvoelt? Dan is de ATO PREBIOTIC Washgel aan te raden, deze milde reiniging gaat de huid verzachten en het huidmicrobioom versterken.

Stap 1: Gebruik eerst een ATO wasgel om de huid mild te reinigen en jouw huidmicrobioom te beschermen en te versterken.

Stap 2: Breng vervolgens één pompje van een ATO crème van toepassing aan op de huid. Gebruik je de ATO PROBIOTIC REPAIR Crème? Dan moet je eerst de microcapsules in de crème openduwen met een vingertop in je handpalm voordat je deze aanbrengt op de probleemzone. Zo komen de bacteriën vrij en kunnen ze hun werk doen!

Gebruik de set tweemaal per dag, bij voorkeur 's morgens en 's avonds.

Ja, dit is de bedoeling! Deze kleine bolletjes zijn de microcapsules die de goede bacteriën bevatten. Je moet deze openbreken door eerst de crème in je handpalm met één vinger te pletten zodat de goede bacteriën vrijkomen. Nadat je de crème aanbrengt op je huid kan het zijn dat er nog een paar schilfertjes achter blijven, dit zijn restjes van de opengebroken capsules die je gewoon weg mag vegen.

Op kamertemperatuur is ideaal! Zorg er voor dat ze niet worden blootgesteld aan temperaturen boven 25°C en zet ze zeker niet in de koelkast.

Zo lang als je wil! ATO heeft geen bijwerkingen en is helemaal veilig, ook op lange termijn. Na het gebruik van de ATO REPAIR Therapy kan je wel overschakelen naar de ATO PROTECT Therapy voor een microbioomveilige verzorging van de droge, (atopie-)gevoelige huid.

De microcapsules zijn gemaakt op basis van zeewier en zijn biologisch afbreekbaar. Deze capsules van 1 tot 2 mm groot bevatten levende lactobacillen. Door de lactobacillen te beschermen in de kern van de microcapsules kunnen ze levend blijven en hebben ze een optimale werking bij gebruik.

Voor een optimaal resultaat moet je de producten minimaal 4 weken gebruiken, dit is namelijk de periode dat je huidmicrobioom en -immuniteit nodig heeft om zich aan te passen en terug in balans te komen. Het kan dan ook zijn dat je in de eerste week iets meer opflakkeringen hebt.

Nog even geduld, die waaien nog over! Je huid zal je dankbaar zijn!

Dit raden we eigenlijk af!

Klassieke verzorgingsproducten zoals zeep, lotion, cleansers, scrubs,… kunnen antibacteriële ingrediënten en bewaarmiddelen bevatten die de werking van goede bacteriën letterlijk om zeep kunnen helpen. Zelfs je natuurlijk microbioom kan er verstoord van geraken! Alle YUN producten zijn getest om het microbioom niet aan te tasten en de werkzaamheid van de goede bacteriën niet te verstoren. Kijk daarom zeker eens ook naar de andere product gamma’s van YUN als je op zoek bent naar microbioomveilige producten.

Zonnebescherming moet je zeker altijd gebruiken! Verbranden is immers nooit goed. Laat wel minstens een half uur tussen tussen het aanbrengen van de ATO PROBIOTIC REPAIR Crème en de zonnebrandcrème. Op deze manier wordt de werking van de goede bacteriën zo min mogelijk beïnvloed. Hetzelfde geldt voor make-up, kies voor een zo porie-vriendelijk product, zodat de poriën zo min mogelijk verstopt geraken.

Uiteraard! Je mag alle YUN producten veilig gebruiken tijdens zwangerschap en als je borstvoeding geeft. Wist je trouwens dat we dezelfde bacteriestammen gebruiken die ook pasgeboren baby's beschermen tijdens hun eerste maanden na geboorte?

Gezien deze producten volledig veilig zijn, mogen ze zeker door kinderen en baby’s gebruikt worden. Wist je dat we dezelfde bacteriestammen gebruiken die pasgeboren baby's beschermen in de eerste maanden van hun leven

Het ATO-gamma van YUN is speciaal ontwikkeld voor een droge huid met neiging tot atopie met klachten zoals jeuk, irritatie, roodheid, droogheid, schilfering, etc... Daarnaast zijn de ingrediënten van alle YUN producten specifiek gekozen omdat ze zacht en mild zijn voor de huid, hydratatie bevorderen en vrij zijn van harde chemicaliën.

Deze microbioomveilige producten zijn daarom ook geschikt voor mensen met een rosacea-, xerose-, psoriasis- gevoelige huid. Heb je last van puistjes en onzuiverheden? Dan raden we je graag onze ACN-producten aan.

Geen enkel YUN-product en geen enkel ingrediënt is op dieren getest. Cosmetica die op dieren zijn getest, zijn in Europa bij wet verboden.

Nee, onze ATO-producten bevatten geen parfum.

De gevoelige huid met neiging tot atopie is vatbaarder voor irritatie en door gebruik te maken van producten met parfum wordt het risico op irritatie, jeuk, droogheid, roodheid en schilfering verhoogd. Door te kiezen voor parfumvrije huidverzorgingsproducten, verminder je de kans op irritatie, allergische reacties en andere huidproblemen, wat essentieel is voor het behouden van een gezonde en rustige gevoelige huid met neiging tot atopie.

Met trots vermeld in

Middel 3

Vind jouw apotheek

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8