Middel 1

VAN THEORIE NAAR PROBIOTHERAPIE

We zijn properder dan ooit, maar toch rijzen de huidproblemen en auto-imuunziekten als paddenstoelen uit de grond. Hoe kan dat toch? Met dit vraagstuk ging een groep wetenschappers aan Universiteit Antwerpen ongeveer 10 jaar geleden aan de slag. Het startschot van een fenomenale ontdekkingsreis door het huidmicrobioom en ons immuunsysteem...

Het werd al snel duidelijk: als we huidproblemen duurzaam willen aanpakken, zijn bacteriën de enige logische oplossing. Na jaren veel bijkomend onderzoek kondigden we in november 2016 samen met Universiteit Antwerpen onze wetenschappelijke doorbraak aan: we waren erin geslaagd om specifieke bacteriestammen te selecteren die huidproblemen op natuurlijke wijze bestrijden. Probiotherapie!

WAT IS
PROBIOTHERAPIE?

Probiotherapie maakt een bocht van 180 graden in huidverzorging door jouw microbioom centraal te zetten. In plaats van alle bacteriën te doden, voegen we miljoenen goede levende bacteriën toe die je huidproblemen snel en effectief aanpakken. De drievoudige kracht van herstellen, beschermen en versterken.

We praten hier meer over probiotherapie:

best of both worlds NL2@4x

Een pro in probiotherapie? No problemo!

Door deze 3 onderwerpen ben je meteen mee in de wonderlijke wereld van YUN.

Een pro in probiotherapie?
No problemo!

Door deze 3 onderwerpen ben je meteen mee in de wonderlijke wereld van YUN.

MICROBIOOM

JOUW FLINTERDUNNE HUIDHARNAS DAT JE
DAGELIJKS BESCHERMT, HET MICROBIOOM

JOUW FLINTERDUNNE HUIDHARNAS DAT JE DAGELIJKS BESCHERMT, HET MICROBIOOM

We dragen allemaal zo’n anderhalve kilo micro-organismen met ons mee, het microbioom. Zowel in- als uitwendig beïnvloeden deze gigantische microscopische ecosystemen bijna elk onderdeel van ons lichaam. Nog veel belangrijker om te weten: deze bacteriën vormen ons eigen minilegertje die je gezondheid dag en nacht beschermen. Externe factoren zoals stress, voeding en antibacteriële ingrediënten in huidverzorgingsproducten kunnen het evenwicht van het microbioom verstoren.

Zie het microbioom als een onmisbaar orgaan dat je helpt de nodige biologische functies in stand te houden om het leven op rolletjes te laten lopen!

Wij wijden graag uitgebreid uit over jouw huid:

GEZONDE HUID v2@4x
Pink balloon_Love your bacteria kopie

PROBIOTICA

Zijn bacteriën dan gevaarlijk?

Volgens de WHO zal antibioticaresistentie tegen 2050 dodelijker zal zijn dan kanker, met sterftegevallen die geschat worden op 10 miljoen per jaar. “Wow,” horen we je al denken, “hoe kan dat?”. Door verschillende besmettelijke ziektes in het afgelopen decennium werden bacteriën jarenlang de huid volgescholden. Antibiotica en antibacteriële huidverzorging die dienen om ziekten te vermijden, verslinden onze bacteriën met huid en haar. Zo schiet er van de natuurlijke beschermlaag van onze huid natuurlijk niets meer over, wat je juist nog vatbaarder maakt voor ziekten.

YUN wil graag onze microscopische vriendjes hun verdiende plaats in het ecosysteem teruggeven. Door het menselijk microbioom in kaart te brengen werd het nog duidelijker dat er in en rond ons heen een heleboel nuttige bacteriën leven die onafgebroken zorgen voor onze leefomstandigheden, natuur, gezondheid... Je huid duurzaam beschermen en herstellen kan enkel en alleen door wat er al op onze huid leeft te gebruiken, goede bacteriën, het -letterlijk- actieve ingredient in onze producten. We zijn zo fier als een gieter om je te vertellen dat wij als allereerste ter wereld erin geslaagd zijn om levende bacteriën in producten te verwerken!

De bacteriële revolutie is hier. Jij wil toch ook geen microseconde missen?

FORMULATIE

TECHNOLOGISCHE VOORUITGANG
IN één klein potje

De laatste horde was in zicht. Bacteriën levend op de huid aanbrengen, geen makkie! Talloze complexe ideeën en slapeloze nachten maakten onze wetenschappers van feit realiteit, met gloednieuwe gepatenteerde technieken als resultaat. De micro-encapsulatie zorgde ervoor dat de bacteriën levend bleven in een smeerbare olie-in-watercrème, terwijl de gepatenteerde aerosoltechnologie de bacteriën efficiënt met een spray aanbrengt.

Om finaal komaf te maken met antibacteriële bewaarmiddelen en schadelijke ingrediënten die het microbioom aanvallen, selecteerden onze wetenschappers specifiek bacterielievende ingrediënten. De airless verpakking garandeert de probiotische stabiliteit en de effectiviteit van de actieve substanties en elimineerde meteen ook agressieve bewaarmiddelen. En dat allemaal in één klein potje!

Ons wetenschapsteam perfectioneert jouw producten van top tot teen:

Yun-hannelore veelaert-03196-1x1 kopie

FOMO? NO MORE!

Blijf op de hoogte van onze laatste ontdekkingen en projecten:

ONTDEK ONZE PRODUCTEN

YUN ACN Productrange

ACN & ACN+

Acne symptomen

VGN family packshot productpage product overview

VGN

Intieme hygiëne

yun-hannelore-veelaert-05017-1x1-2-1024x1024

FNG

Voet- en huidschimmel

YUN BBY image

BBY

Baby huidverzorging

Met trots vermeld in

Middel 3

Vind jouw apotheek

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8