Een nieuw tijdperk van persoonlijke verzorging

JE HUIDFLORA IN BALANS

Door meer en betere hygiëne (sinds 1950) en overmatig gebruik van antibiotica, raakt ons immuunsysteem uit balans (‘old friend hypothese’). Dit heeft geleid tot een dramatische toename van auto-immuunziekten en antibioticaresistentie en heeft een negatieve invloed op de gezondheid van ons en onze huid. YUN bouwt een nieuw tijdperk gebaseerd op de voordelen van een gezonde huidflora (ook wel huidmicrobioom).

Voor mensen die last hebben van een gevoelige huid, wiens huidflora makkelijk uit evenwicht raakt, ontwikkelde YUN gepatenteerde zepen en crèmes met bewaarmiddelen en emulgatoren die zacht zijn voor je huidflora. Labotesten bewijzen dat de YUN producten je natuurlijke beschermlaag intact houden, in tegenstelling tot reguliere zepen en crèmes.

Voor specifieke huidaandoeningen als puistjes en voetschimmels, ontwikkelde YUN crèmes en sprays die goede bacteriën bevatten. Deze goede bacteriën bestrijden slechte bacteriën en schimmels. Zo herstelt YUN je huidflora op de plaatsen waar die uit evenwicht is.

Door dezelfde bacteriestammen te gebruiken die pasgeboren baby’s beschermen tijdens hun eerste maanden, zijn we erin geslaagd de kracht van Moeder Natuur aan te wenden en zo een duurzame oplossing aan te bieden met als doel antibioticagebruik en antibioticaresistentie te verminderen. Love your bacteria.

“We zijn beginnen beseffen dat veel goede bacteriën ons eigenlijk gezonder maken. Bijvoorbeeld door onze darmflora te herstellen of onze darmtransit te stimuleren. Recent heeft onderzoek de focus verlegd naar de huid. Het liet ons zien dat reguliere conserveringsmiddelen in huidverzorgingsproducten bacteriën doden, ook de goede die we zo hard nodig hebben. Om dit te voorkomen hebben we een aantal alternatieve processen en formuleringen ontwikkeld. Dankzij onder andere microcapsules, zijn we in staat om onze bacteriën langdurig in een waterige toestand te bewaren bijvoorbeeld in een lichaamscrème. De bacteriën worden in een rusttoestand gehouden, zonder te worden gedood of hun effectiviteit te verliezen. Pas als ze in contact komen met de huid worden ze weer actief. “

Prof. Sarah Lebeer (Prof UA, bio-ingenieur in cel- en gentechnologie)

Microbioom is ‘the next big thing’:

Er is een toenemende hype rondom het microbioom en meer specifiek probiotica. Dit wordt grotendeels gevoed door stijgende wetenschappelijke en publieke belangstelling voor het menselijke microbioom: de marktsegmenten van pharmabiotics en probiotica groeien snel, gedreven door de toenemende wetenschappelijke focus en werkzaamheid, met name darm probiotica en spijsverteringswelzijn. Zo wordt verwacht dat de markt voor probiotica in 2022 € 47,7 miljard zal binnenhalen, met een compound annual growth rate van 7,7% (2016-2022). Verder is er een opkomende vraag en erkenning van klanten naar veilige over the counter-producten met extra voordelen, resulterend in een toenemende financiering voor bedrijven met de focus op genetica onderzoek. Bovendien is de toename van wetenschappelijke publicaties, klinische onderzoeken en ingezonden patenten verbijsterend.

translational-microbiome-conference-graph

Publicaties microbioom

sealofexcellence-c5bdc87b505e7fc510f923847317acb5

’s Werelds eerste incapsulatie-technologie om levende bacteriën te verwerken in een waterhoudende crème voor plaatselijke toepassingen op de huid. De micro-incapsulatie technologie die wordt gebruikt in de ACN en ACN+ Cream van YUN is intern ontwikkeld. Met deze technologie pakte YUN de kwestie aan van het ontwikkelen van actuele toepassingen op waterbasis met een voldoende dosering van ‘levende’ goede bacteriën. Hoewel het concept van het gebruik van goede of ‘probiotische’ bacteriën voor specifieke huidaandoeningen perfect past bij de huidige kennis over het huidmicrobioom, was de voortgang van het onderzoek en de vrijstelling van het volledige potentieel verzwakt vanwege dit technologische probleem. De micro-incapsulatie technologie van YUN biedt een oplossing voor verder onderzoek en waardebepaling van het volledige potentieel van lokaal aangebrachte goede bacteriën.

Onze producten

Alle producten YUN