logo-black_transparant

OVER DIE MICROCAPSULES...

Bacteriën in leven houden? Niet simpel! Maar aangezien in klinische tests is aangetoond dat probiotica doeltreffend zijn bij de behandeling van huidaandoeningen, konden we er niet omheen. Onze nieuwe technologieën werden dé oplossing om bacteriën in leven te houden.

OVER DIE MICROCAPSULES...

Als eerste en enige speler wereldwijd ontwikkelden wij de allereerste micro-encapsulatietechnologie om bacteriën levend te houden in een waterhoudende crème voor uitwendige toepassing op de huid, mede dankzij samenwerkingsverbanden met vooraanstaande wetenschappers en door het verkrijgen van meerdere O&O-subsidies. De  nieuwe technologie maakte het eindelijk mogelijk de levensvatbaarheid in een waterige formulering te behouden.

Microcapsule_2_RS

DE MAGIE VAN ÉÉN MICROCAPSULE

Als je naar de zogenaamde microcapsules in de crème kijkt, lijken ze heel gewoon. Maar het is zoveel meer: een minuscuul bolletje van ongeveer 1 millimeter doorsnede wordt gedurende ongeveer 18 maanden het nieuwe tijdelijk minihuisje van een groepje goede, levende bacteriën. Voordat we ze in hun kleine coconnetjes stoppen, wensen we ze zoete dromen, zodat ze goed uitgerust zijn tegen dat je de microcapsules in je crème openbreekt. Zodra ze in contact komen met de huid, worden ze weer actief om hun plicht te doen!

De microcapsulatietechnologie die in de YUN ACN en ACN+ Cream wordt gebruikt, is intern ontwikkeld. Met deze technologie heeft YUN het probleem aangepakt van het ontwikkelen van topische watergebaseerde toepassingen met een voldoende dosering van 'levende' nuttige bacteriën. Hoewel het concept van het gebruik van heilzame of "probiotische" bacteriën voor specifieke huidaandoeningen perfect aansluit bij de huidige kennis over het huidmicrobioom, werd de voortgang van het onderzoek en de benutting van het volledige potentieel belemmerd door dit technologische probleem. De nieuwe technologie biedt een oplossing voor verder onderzoek en valorisatie van het volledige potentieel van plaatselijk toegepaste nuttige bacteriën.

Microcapsules bieden vele mogelijkheden in verschillende toepassingsgebieden: menselijke en dierlijke gezondheid, voedseltoepassingen, plantaardige,...

AËROSOL:
VLIEGENDE BACTERIËN

Daarnaast werd ook de gepatenteerde aërosoltechnologie ontwikkeld, waardoor we gemakkelijk een doeltreffende dosis levende bacteriën op de huid kunnen spuiten. Deze technologie verzekert de levensvatbaarheid op lange termijn van onze levende maar slapende bacteriën door ze af te schermen van water in een aërosolbus.

YUN FNG Spray-1x1_RS

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8