logo-black_transparant

VAN PETRIPLAAT TOT PROBIOTHERAPIE

Jarenlang onderzoek en ontwikkeling door het team van Universiteit van Antwerpen, onder leiding van bio-ingenieur en professor in Microbiologie Sarah Lebeer en bio-ingenieur Ingmar Claes vormden de eerste fundamenten voor YUN. Ondersteund door professor Filip Kiekens, hoofd van het departement van Farmaceutische Technologie en Biofarmacie van Universiteit van Antwerpen en apotheker Tim Henkens, zag een duurzame oplossing in huidverzorging het levenslicht.

De zoektocht naar praktische toepassingen voor hun onderzoek, bracht de wetenschappers bij Tom Verlinden. Met zijn achtergrond als apotheker richtte hij het biotech bedrijf YUN op, met als missie iedereen toegang te geven tot effectieve en duurzame huidverzorging om het overmatig gebruik van antibiotica en antimycotica terug te dringen.

De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt namelijk dat, als we niets veranderen aan ons massale antibioticagebruik, er in 2050 meer mensen zullen sterven aan antibioticaresistente bacteriën en zogenaamde ziekenhuisbacteriën dan aan kanker. Deze gezondheidscrisis kunnen we enkel van ons afwenden als we het microbioom in alle facetten bestuderen en de negatieve bijklank die rond bacteriën bestaat grondig herdenken. We weten ondertussen dat ze ons continu beschermen en fungeren als levende medicijnenfabriekjes.

In plaats van dus slechte bacteriën te doden met antibiotica en antibacteriële verzorgingsproducten, voegen we in de filosofie van probiotherapie een heleboel goede bacteriën toe. Als eerste ter wereld zijn we erin geslaagd om levende bacteriën stabiel te krijgen in crèmes en sprays mét een klinisch bewezen resultaat.

Tot op vandaag werken we nog steeds dagelijks samen met Europa’s meest vooraanstaande experts in microbiologie om effectieve en duurzame oplossingen voor veelvoorkomende huidaandoeningen te ontwikkelen. Zo kunnen we jouw microbioom steeds beter beschermen, versterken en herstellen.

LOVE YOUR BACTERIA. WE DO.

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8