HELP JE VAGINA
NIET OM ZEEP

WANT VAGINALE HYGIËNE
IS MET EEN TEAM BACTERIËN

VGN helpt vaginale infecties voorkomen, versterkt het vaginale evenwicht met 100% microbioomveilige ingrediënten en herstelt actief met levende bacteriën.

Still-NOBackground kopie
 • Middel 15

  Unieke technologie
  met levende lactobacillen

 • Middel 11

  actieve ph-regulatie
  via lactaat

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.59

  Veilig tijdens zwangerschap
  of borstvoeding

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.19

  100%
  MICROBIOOMVEILIG

 • Middel 15

  Unieke technologie
  met levende lactobacillen

 • Middel 11

  actieve ph-regulatie
  via lactaat

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.59

  Veilig tijdens zwangerschap
  of borstvoeding

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.19

  100%
  MICROBIOOMVEILIG

YUN VGN tests labo 2

WATER VS. INTIEME ZEEP... WIJ DEDEN DE TEST!

Een gezond vaginaal microbioom is erg belangrijk: het reinigt de vagina, houdt de pH-balans gezond en beschermt je tegen slechte bacteriën. Zo vermijd je een heleboel vaginale kwaaltjes zoals infecties, jeuk en irritatie.

Maar hoe kan je een schoon en fris intiem gevoel krijgen zonder haar beschermende bacteriën te beschadigen? Want tja ... zeep bevat nu éénmaal anti-bacteriële ingrediënten en bewaarmiddelen? Kortom, bestaat er zoiets als microbioomveilige intieme zepen die even veilig zijn als water?

Om dit te onderzoeken, deden we een microbiologische analyse* in ons labo. We vergeleken de meest voorkomende intieme zepen op de markt met water en onze YUN VGN wasgels.

* Om te kijken wat de impact van deze zepen is op ons vaginaal microbioom, simuleerden we de gemiddelde douchebeurt onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden. Door geselecteerde bacteriestammen (in dit geval vaginale Lactobacilli) in contact te brengen met een verdunde zeep, konden we het effect op de groeicapaciteit van die bacteriën meten.

 

HET RESULTAAT

We kunnen met trots zeggen dat YUN VGN Hydra even goed scoort als water!

Zelfs als je alleen water gebruikt om te wassen, worden alle belangrijke bacteriën aangetast en heeft het vaginale microbioom altijd tijd nodig om te herstellen. Liefst zo snel mogelijk om een overgroei van slechte bacteriën (en dus vaginale kwaaltjes) te vermijden.

Bij de klassieke zepen was het opvallend dat sommige bacteriën volledig waren afgestorven na onmiddellijk gebruik en duurde het zelfs tot meer dan 2 dagen (!) totdat deze belangrijke vaginale lactobacillen opnieuw aanwezig waren.

YUN’s intieme verzorging werkt wél in harmonie met het intieme microbioom en is als enige wél zo veilig als water! (zie grafiek)

YUN VGN HYDRA Comp testing results 4

CONCLUSIE

Kan je je intiem opfrissen en je pH-balans aansterken zonder de beschermende bacteriën te beschadigen?

Ja, dankzij YUN's intieme verzorging die wél in harmonie werkt met het intieme microbioom.

Samen met de universiteit Antwerpen selecteerden we zorgvuldig alle ingrediënten, van surfactanten tot bewaarmiddelen in functie van het vaginale microbioom.

Sterker nog: met de VGN PROBIOTIC REPAIR Gel kan je nu zelfs nog miljoenen van diezelfde beschermende bacteriën toevoegen die de vaginale flora versterken en herstellen en zo irritatie helpt te voorkomen. Verder voorkom je de groei van schadelijke bacteriën door pH-verlagend melkzuur in de VGN wasgels. Zo bouw je meteen de optimale omgeving voor goede bacteriën.

VGN family packshot
Middel 2

‘Sinds ik deze wasgel gebruik heb geen last meer van vervelende schimmelinfecties.’

Tanja

‘Beste wasgel ooit: geurloos, kleurloos, en vooral geen irritaties of geurtjes! ’

Eline

‘VGN doet wat het belooft. Ik heb regelmatig last van een verstoorde pH met de nodige irritaties/jeuk. Helemaal niet agressief zoals andere intieme wasgels.’

Nina

VGN PRODUCTEN

HET BELANG VAN
EEN GEZONDE PH

De lage pH-waarde van de vagina zorgt dat probleemveroorzakende bacteriën niet kunnen groeien. Dit is waarom je een microbioomveilige wasgel met een lage pH moet gebruiken down under. Klassieke intieme zepen kunnen namelijk de pH-waarde van je vagina verstoren waardoor slechte bacteriën zich wel kunnen ontwikkelen.

De lactobacillen in en rond je vagina spelen een essentiële rol: ze produceren melkzuur en houden de pH laag en in balans – tussen pH 3,8 en 4,5. De actieve pH-regulatie van de YUN wasgels zorgt voor een ideale omgeving. Door enerzijds de groei van lactobacillen te bevorderen en anderzijds de groei van pathogenen te remmen, verminder je de kans op infecties, jeuk en irritatie.

Middel 8
VGN_Break the cycle NL v3

Geef je intieme
balans een kans

Jouw vaginaal microbioom is een uniek ecosysteem met miljoenen bacteriën die een essentiële rol spelen in je gezondheid. Ze beschermen je tegen infecties, huidproblemen, blaasontstekingen,… De antibacteriële ingrediënten in klassieke vaginale verzorging verstoren deze balans, en kunnen leiden tot heel wat intieme ongemakken.

Na jaren universitair onderzoek om deze vicieuze cirkel op natuurlijke wijze te doorbreken, zag VGN het levenslicht. VGN is buitengewoon effectief en mag je ook op regelmatige basis gebruiken, zonder enige bijwerkingen. Een roze middenweg!

Middel 11

HOE VOORKOM JE
VAGINALE INFECTIES?

Door enkele eenvoudige regels te volgen en je hygiënische gewoonten te veranderen, kun je gemakkelijk infecties en irritaties voorkomen. Onthoud dat het belangrijk is je vrouwelijke delen te laten ademen en een gezonde pH-waarde te behouden! Bekijk onze 10 beste tips voor dagelijkse intieme verzorging.

VGN Wash beschermt en versterkt de vaginale flora en houdt de vaginale pH-waarde op peil, waardoor intieme jeuk en irritatie worden voorkomen.

De intieme VGN Wash is geschikt voor dagelijks gebruik. Breng een kleine hoeveelheid VGN Wash aan op je vagina en spoel goed af met water. VGN Wash is alleen voor uitwendig gebruik.

De vagina is van nature zuur, wat betekent dat de vaginale pH schommelt tussen 3,8 en 4,5. VGN zorgt voor een actieve pH-regulering via lactaat en het behoud van een gezonde vaginale flora. Dit bevordert de groei van lactobacillen en remt de groei van slechte bacteriën.

Beter niet, het is het beste om alleen VGN Wash te gebruiken. Zelfs vaginale zepen die de pH-waarde van de vagina op peil houden, bevatten conserveringsmiddelen en surfactanten die de goede bacteriën doden en de vaginale flora uit balans kunnen brengen.

Natuurlijk kan dat! Je kunt alle VGN producten veilig gebruiken tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding.

Ja, VGN Wash bevat alleen microbioom veilige ingrediënten die geen bijwerkingen hebben in de intieme zone.

Nee, alleen de VGN gel ACN/ACN+ crèmes en de FNG spray bevatten goede bacteriën. VGN Wash bestaat uit milde ingrediënten die de vaginale flora en pH-waarde in balans houden.

Geen enkel YUN product en geen enkele van de ingrediënten zijn getest op dieren. De verkoop van cosmetica die op dieren is getest, is in Europa bij wet verboden. Geen van de gebruikte ingrediënten is van dierlijke oorsprong.

THERE’S PLENTY MORE YUN!

BBY

Babyverzorging

ACN

Acne symptomen

FNG

Voet- en huidschimmel

Middel 3

Vind jouw apotheek

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8