10 TIPS VOOR DAGELIJKSE INTIEME VERZORGING! VERMINDER JE RISICO OP VAGINALE INFECTIES.

Hoe voorkom je vaginale infecties? Door enkele eenvoudige regels te volgen en je hygiënische gewoonten te veranderen, kun je gemakkelijk infecties en irritaties voorkomen. Onthoud dat het belangrijk is je vrouwelijke delen te laten ademen en een gezonde pH-waarde te behouden! Bekijk onze 10 beste tips voor dagelijkse intieme verzorging.

Middel 1

DE PH IN BALANS

Je hebt waarschijnlijk wel eens last gehad van een vaginale infectie, aangezien het een veel voorkomend probleem bij vrouwen is. Een overgroei van bepaalde gisten of bacteriën kan irritaties en infecties veroorzaken. Het is normaal dat er bacteriën en schimmels in je vagina leven. De meeste zijn volkomen onschadelijk en een aantal zijn zelfs goed voor de gezondheid (lactobacillen). Maar als je vaginale microbioom verstoord is, kunnen ziekteverwekkende micro-organismen vaker groeien dan normaal en infecties veroorzaken. Enkele oorzaken van de veranderingen in je vaginale pH-waarde:

 • Hormonale veranderingen rond de menstruatie/tijdens de zwangerschap
 • Bepaalde geneesmiddelen/anticonceptiepillen
 • Zepen en antibacteriële doekjes
 • Antibioticabehandelingen
 • Aandoeningen die het immuunsysteem aantasten

Als je lijdt aan een infectie, kan je symptomen ervaren als jeuk, irritatie en abnormale afscheiding. Sommige vrouwen hebben meer kans op symptomen dan andere. Hoewel veel factoren een rol spelen bij het ontstaan van vaginale irritaties kan je het risico verminderen door deze eenvoudige stappen te volgen.

Hier zijn onze beste 10 tips voor dagelijkse intieme verzorging!

1. Gebruik zachte producten en zepen voor de vrouwelijke hygiëne

Sterk ontgeurde tampons of maandverband, douchen, agressieve zepen kunnen je vaginale pH-waarde uit balans brengen. De meeste intieme zepen houden de vaginale pH-waarde in evenwicht, maar schaden toch je vaginale flora door conserveermiddelen en emulgatoren die de goede bacteriën doden. YUN's intieme zepen bevat een unieke formule van emulgatoren en conserveermiddelen die veilig zijn voor zowel je huid als je vaginale flora. je vagina is van nature zuur en dat is gezond!

2. SLAAP NAAKT

Houd je edele delen droog en laat ze ademen om de groei van bacteriën tegen te gaan.

3. ZORG VOOR VOLDOENDE SLAAP

Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende slaapt, zodat je immuunsysteem sterk genoeg is om zijn werk te doen: je beschermen tegen infecties en ongemakkelijke problemen.

4. Vermijd strakke (onder)broeken, panty's en vooral jeans

Ze kunnen je vagina irriteren, waardoor de kans op irritatie en overgroei van gist toeneemt. Kies voor losser zittende kledingstukken.

5. Veeg van voor naar achter

Onthoud dit na gebruik van het toilet! Je wilt niet dat die fecale bacillen helemaal tot in je vagina kruipen.

6. Minimaliseer het gebruik van antibiotica

Deze agressieve medicijnen doden niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede bacteriën (lactobacillen), die je nodig hebt voor een gezonde pH-waarde. YUN Probiotherapie vertrouwt op goede bacteriën, en voedt de lactobacillen in je vagina zodat ze sterker worden om slechte bacteriën en schimmel te bestrijden.

7. Houd het bij katoenen ondergoed

 Het houdt je genitale zone fris. Synthetische stoffen zoals nylon, polyester en lycra houden vocht vast en vormen een gezellige, warme broedplaats voor gisten. Ondergoed met een katoenen rand in het kruis is ook een goede oplossing.

8. Was je daar beneden

Maak jezelf regelmatig schoon. Je moet enkel de buitenkant van je gevoelige zone opfrissen. Als je zeep in je vagina toevoegt, gaat de Ph-waarde uit balans. Gebruik een milde zeep die je goede bacteriën niet doden!

9. Houd je genitaliën droog

Vooral na het douchen. Trek meteen na het zwemmen je natte badpak uit en verschoon je ondergoed meteen na het sporten, want vocht verhoogt het risico op schimmels.

10. Heb je er wel eens aan gedacht om meer yoghurt te eten?

Yoghurt bevat lactobacillen, dezelfde goede bacteriën die in je vagina leven. Het eten van yoghurt is onderdeel van het behouden van een gezonde pH-waarde in je hele lichaam.

VGN - INTIEME VERZORGING

Intieme hygiëne? Zeg liever: het versterken van jouw intiem team! Want een gezonde vagina is er eentje met een team goede bacteriën. VGN helpt jeuk en irritatie te voorkomen en beschermt, versterkt en herstelt het vaginaal microbioom met 100% microbioomveilige ingrediënten en met levende bacteriën.

 • Middel 15

  PROBIOTISCHE BESCHERMENDE BARRIÈRE

 • Middel 15

  PROBIOTISCHE BESCHERMENDE BARRIÈRE

 • Middel 11

  ACTIEVE PH-REGULATIE

 • Middel 11

  ACTIEVE PH-REGULATIE

 • ICON_PREBIOTIC_Protects and strenghtens the vaginal flora kopie

  BESCHERMT EN VERSTERKT HET VAGINAAL MICROBIOOM

 • ICON_PREBIOTIC_Protects and strenghtens the vaginal flora kopie

  BESCHERMT EN VERSTERKT HET VAGINAAL MICROBIOOM

LEES MEER

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8