7 REDENEN WAAROM VOLWASSENEN OOK ACNE KUNNEN HEBBEN.

Heb je last van acne als volwassene? Je bent niet alleen! Het kan voor velen een gênant probleem zijn, maar geen nood! Het kan behandeld worden. De huid is een delicaat orgaan dat ons beschermt tegen de verschillende invloeden van buitenaf. Het natuurlijke bacteriële schild van je huid, het microbioom, versterkt je immuunsysteem en beschermt je tegen vervelende problemen zoals acne. Een onevenwicht in het microbioom kan echter puistjes veroorzaken. Hier zijn zeven factoren die je microbioom kunnen verstoren en o.a. acne kunnen veroorzaken.

Middel 1

DE OORZAAK
VAN ACNE

We zouden allemaal graag een stralende huid hebben, maar sommigen van ons hebben nu eenmaal meer last van puistjes dan anderen. Wist je dat 80% ooit wel eens met acne te maken krijgt? Hormonale veranderingen, veranderingen in je dieet en levensstijl, antibacteriële behandelingen, of producten zoals make-up kunnen ook invloed hebben op het microbioom.

Deze natuurlijke beschermlaag van je huid beschermt je tegen acne, maar een onevenwichtig microbioom kan acne-uitbraken veroorzaken. Deze zeven factoren kunnen je microbioom uit balans brengen en opflakkeringen veroorzaken. Sommige heb je niet in de hand, maar de meeste wel.

1. HORMONEN

Heb je je ooit afgevraagd waarom je acne altijd terugkomt net voor je menstruatie? Of waarom vrouwen na de menopauze geen last hebben van acne? Het heeft allemaal te maken met hormonen. Hormoonschommelingen treden van nature op rond de menstruatie, tijdens de zwangerschap of in de menopauze. Vrouwen die in de menopauze komen, hebben meer last van acne, omdat de vrouwelijke hormonen dalen en het effect van mannelijke hormonen (androgenen zoals testosteron) toeneemt. Deze hormonale onevenwichtigheid kan ervoor zorgen dat de vetklieren in overdrive gaan en te veel talg produceren.

2. STRESS

Stressituaties kunnen een hormonale onevenwicht veroorzaken, waardoor je lichaam meer androgenen gaat produceren. De olieklieren worden gestimuleerd om meer talg te produceren, wat leidt tot verstopte poriën en acne.

3. ERFELIJKE AANLEG

Als je een bloedverwant hebt die lijdt aan acne, zal je genetica bijdragen aan acne. Maak je geen zorgen, het hebben van acne genen betekent niet dat je het automatisch krijgt. Ze maken alleen de kans groter. Omdat er veel factoren zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van acne, kun je acne behandelen, zelfs als je de genen ervoor hebt.

4. MEDICATIE

Acne kan een ongewenste bijwerking zijn van sommige geneesmiddelen. Als je medicijnen gebruikt die je hormoonspiegels beïnvloeden door bv. androgenen te verhogen, is je huid vatbaarder voor puistjes en opflakkeringen.

5. SCHOONHEIDSPRODUCTEN

Je wilt je poriën niet verstoppen of puistjes veroorzaken door te veel cosmetica en huidverzorgingsproducten te gebruiken. Vermijd dikke texturen, want die verstoppen je poriën gemakkelijker. Als je een vette huid hebt, gebruik dan geen vette producten. Ze verstoppen je poriën niet, maar maken je huid nog vetter. Gels, lichte serums of dunne lotions zijn de beste keuze. Gebruik in je dagelijkse huidverzorgingsroutine milde producten die je huidmicrobioom niet aantasten.

6. DAGELIJKSE HUIDVERZORGING

Wat je dagelijkse huidverzorgingsroutine betreft, reinig je huid maar overdrijf het niet. Te vaak reinigen en scrubben kan je acne verergeren. Gezichtsscrubs en scrubben kunnen je huid beschadigen en uitdrogen, waardoor ze gevoeliger wordt voor externe factoren. Probeer je puistjes niet uit te knijpen, want dat kan je acne nog erger maken. En tot slot zijn vochtinbrengende crèmes essentieel voor elk huidtype, zelfs voor de huid die vatbaar is voor acne.

7. VOEDING

Waarom wordt je acne erger als je veel chocolade of junkfood eet? Wat chocolade en zuivelproducten betreft, kunnen het de (extra) hormonen in koemelk zijn die ervoor zorgen dat je vetklieren te veel talg produceren. Wat junkfood betreft, dat veel glycemische stoffen bevat, zal je insulinespiegel omhoog springen. Dit veroorzaakt acne om dezelfde redenen als wanneer je hormonale niveau verandert. Probeer een gezond dieet te volgen met biologische producten om je huid helder te houden.

 PROBIOTHERAPIE

Hoe meer goede bacteriën op je microbioom, hoe sterker je natuurlijke weerstand tegen de schadelijke bacteriën die puistjes en onzuiverheden veroorzaken. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden waarbij je de goede bacteriën kan stimuleren en de slechte bacteriën kan bestrijden.

YUN Probiotherapy voegt levende goede lactobacillus toe aan je huid zodat je microbioom herstelt en beschermt op een meer natuurlijke manier. De ACN crème zorgt ervoor dat de bacteriën precies op de plaats terechtkomen waar ze nodig zijn.

GEZONDE HUID v2@4x

ACNE BIJ TIENERS VS.
ACNE BIJ VOLWASSENEN

Hoewel tieneracne en volwassenenacne er hetzelfde uitziet, is er toch een verschil. Waar tieners een relatief dikke huid hebben, wordt de huid van volwassenen dunner naarmate ze ouder worden. Een rijpe huid is gevoeliger en hoe ouder je huid wordt, hoe minder talg ze zal produceren. Omdat een rijpere huid droger is dan een jonge huid, heeft ze dagelijks hydraterende en zachte huidverzorging nodig. Om je natuurlijke beschermlaag intact en actief te houden, zal je je huidverzorging moeten aanpassen aan de noden van je rijpere huid.

ACN - ACNE SYMPTOMEN

Razendsnel. Effectief. Veilig. Een all-in-one therapie die acne symptomen en puistjes effectief bestrijdt. En dat met de kracht van goede bacteriën! De combo van levende bacteriën en microbioomveilige ingrediënten zorgen ervoor dat jouw huid op een natuurlijke manier weer puistjesloos in gezonde balans geraakt.

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.13

  MET LEVENDE GOEDE BACTERIËN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.13

  MET LEVENDE GOEDE BACTERIËN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

  PAKT SNEL & EFFECTIEF PUISTJES AAN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

  PAKT SNEL & EFFECTIEF PUISTJES AAN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

  100% ZICHTBARE VERBETERING NA 4 WEKEN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

  100% ZICHTBARE VERBETERING NA 4 WEKEN

LEES MEER

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8