WAT HEBBEN BACTERIËN MET ACNE TE MAKEN? HOE GEBRUIK JE ZE IN JE VOORDEEL?

Acne vulgaris of acne is een chronische huidontsteking die tot 80% van de adolescenten treft. Talrijke factoren veroorzaken acne: een hoge mate van celdeling, overtollig talg en de aanwezigheid van de bacterie Propionibacterium acnes. Acne kan worden behandeld met antibiotica, hoewel de toename van antibioticaresistentie betekent dat we misschien efficiëntere therapieën nodig hebben die minder bijwerkingen hebben.

Staphylococcus aureus

De bacteriële
achtergrond van Acne

Op een gezonde gezichtshuid komen over het algemeen drie micro-organismen voor: Propionibacterium, Staphylococcus en Malassezia. Deze drie micro-organismen zijn zowel op het huidoppervlak als in de huidfollikels aanwezig (waar de ontstekingsreactie plaatsvindt die tot de ontwikkeling van acne leidt). Deze bacteriën spelen een rol bij de ontwikkeling van acne, hoewel ze zeker niet de enige zijn die hiertoe bijdragen.

We weten dat Propionibacterium het dominante micro-organisme is in acne-laesies. Onderzoekers vermoeden dat deze bacterie een belangrijke veroorzaker is van acne. De aanwezigheid van Propionibacterium acnes neemt aanzienlijk toe tijdens de puberteit, wanneer hormonale veranderingen de natuurlijke talgproductie stimuleren.

Acne wordt gekenmerkt door gezwollen talgklieren in de haarfollikels. Propionibacterium acnes groeit in het vettige micromilieu van de haarfollikel. Als reactie op de zwelling of de infectie produceert de bacterie ontstekingsstoffen die resulteren in papels, pustels en cysten.

Resistentie tegen Propionibacterium acnes

Antibiotica zijn nog steeds de meest voorgeschreven behandeling van acne vulgaris. Hoewel hun precieze werking nog niet duidelijk is, wordt verwacht dat zij zich vooral richten op het uitroeien van het dominante micro-organisme Propionibacterium acnes. Toch veronderstellen onderzoekers dat het de ontstekingsremmende aard van de geneesmiddelen is die voor klinische resultaten zorgt. De meest gebruikte antibiotica zijn erytromycine, clindamycine, doxycycline en minocycline.

Hoewel deze organismen gevoelig zijn voor antibiotica, is sinds de jaren zeventig in veel landen over de hele wereld een toenemend aantal stammen van Propionibacterium acnes gemeld die resistent zijn tegen antibiotica. Deze vertonen tegenwoordig vaak resistentie tegen erytromycine, clindamycine, roxitromycine en tegen erytromycine. Het uitblijven van een reactie op een behandeling met dit antibioticum is een wereldwijd probleem. Lees hier meer over antibioticaresistentie!

Als we de toename van antibioticaresistentie willen voorkomen, moet het gebruik van antibiotica als eerste keuze worden heroverwogen.

YUN ACN Productrange

PUISTJES MET
BACTERIËN BESTRIJDEN?

YUN heeft ACN PROBIOTIC REPAIR Cream ontwikkeld dat acne symptomen bestrijdt met levende bacteriën: de drie levende Lactobacillus stammen zijn speciaal geselecteerd om op een natuurlijke manier te concurreren met Propionibacterium acnes, Staphylococcus en Malassezia. De ACN PROBIOTIC REPAIR Cream bestrijdt de bacteriële infectie zonder je huid of de balans van je microbioom te beschadigen en voorkomt antibioticaresistentie. Zoals gebruikelijk is ACN, net als alle YUN producten, zacht voor de huid en haar microbioom.

ACN - ACNE SYMPTOMEN

Razendsnel. Effectief. Veilig. Een all-in-one therapie die acne symptomen en puistjes effectief bestrijdt. En dat met de kracht van goede bacteriën! De combo van levende bacteriën en microbioomveilige ingrediënten zorgen ervoor dat jouw huid op een natuurlijke manier weer puistjesloos in gezonde balans geraakt.

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.13

    MET LEVENDE GOEDE BACTERIËN

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

    PAKT SNEL & EFFECTIEF PUISTJES AAN

  • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

    100% ZICHTBARE VERBETERING NA 4 WEKEN

LEES MEER

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8