WATER VS. INTIEME ZEEP? WIJ DEDEN DE TEST …

Goed nieuws! Jouw vagina is een zelfreinigend orgaan dankzij het natuurlijk aanwezige vaginale microbioom. Dit is jouw uniek ecosysteem met miljoenen bacteriën die zorgen dat jouw vagina gezond en schoon blijft. Ze houden de zuurtegraad in balans en zorgen dat jij geen intieme kwaaltjes oploopt. Een mooi staaltje werk van Moeder Natuur!

Je hebt vast al gehoord dat je geen intieme zeep mag gebruiken 'down there' en enkel met water mag wassen. Maar is dat wel zo? Is het mogelijk om toch een schoon en fris gevoel te krijgen zonder de beschermende bacteriën te beschadigen? Wij zochten het uit in ons labo.

YUN VGN tests labo 1 LR

WIJ DEDEN DE TEST

Een gezond intiem microbioom is erg belangrijk: het reinigt de vagina, houdt de pH-balans gezond en beschermt je tegen slechte bacteriën. Zo vermijd je een heleboel vaginale kwaaltjes zoals infecties, jeuk en irritatie.

Maar hoe kan je een schoon en fris intiem gevoel krijgen zonder haar beschermende bacteriën te beschadigen? Want tja ... zeep bevat nu éénmaal anti-bacteriële ingrediënten en bewaarmiddelen? Kortom, bestaat er zoiets als microbioomveilige intieme zepen die even veilig zijn als water?

Om dit te onderzoeken, deden we een microbiologische analyse* in ons labo. We vergeleken de meest voorkomende intieme zepen op de markt met water en onze YUN VGN wasgels.

* Om te kijken wat de impact van deze zepen is op ons vaginaal microbioom, simuleerden we de gemiddelde douchebeurt onder gecontroleerde en gestandaardiseerde omstandigheden. Door geselecteerde bacteriestammen (in dit geval vaginale Lactobacilli) in contact te brengen met een verdunde zeep, konden we het effect op de groeicapaciteit van die bacteriën meten.

HET RESULTAAT

We kunnen met trots zeggen dat YUN VGN Hydra even goed scoort als water!

Zelfs als je alleen water gebruikt om te wassen, worden alle belangrijke bacteriën aangetast en heeft het vaginale microbioom altijd tijd nodig om te herstellen. Liefst zo snel mogelijk om een overgroei van slechte bacteriën (en dus vaginale kwaaltjes) te vermijden.

Bij de klassieke zepen was het opvallend dat sommige bacteriën volledig waren afgestorven na onmiddellijk gebruik en duurde het zelfs tot meer dan 2 dagen (!) totdat deze belangrijke vaginale lactobacillen opnieuw aanwezig waren.

YUN’s intieme verzorging werkt wél in harmonie met het intieme microbioom en is als enige wél zo veilig als water! (zie grafiek)

YUN VGN HYDRA Comp testing results 4
VGN family packshot

CONCLUSIE

Kan je je intiem opfrissen en je pH-balans aansterken zonder de beschermende bacteriën te beschadigen?

Ja, dankzij YUN's intieme verzorging die wél in harmonie werkt met het intieme microbioom.

Samen met de universiteit Antwerpen selecteerden we zorgvuldig alle ingrediënten, van surfactanten tot bewaarmiddelen in functie van het vaginale microbioom.

Sterker nog: met de VGN PROBIOTIC REPAIR Gel kan je nu zelfs nog miljoenen van diezelfde beschermende bacteriën toevoegen die het vaginale flora microbioom en herstellen en zo irritatie helpt te voorkomen. Verder voorkom je de groei van schadelijke bacteriën door pH-verlagend melkzuur in de VGN wasgels. Zo bouw je meteen de optimale omgeving voor goede bacteriën.

WAAROM YUN?

 • Middel 15

  Unieke technologie
  met levende lactobacillen

 • Middel 11

  actieve ph-regulatie
  via lactaat

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.59

  Veilig tijdens zwangerschap
  of borstvoeding

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.19

  100%
  MICROBIOOMVEILIG

 • Middel 15

  Unieke technologie
  met levende lactobacillen

 • Middel 11

  actieve ph-regulatie
  via lactaat

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.59

  Veilig tijdens zwangerschap
  of borstvoeding

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.19

  100%
  MICROBIOOMVEILIG

BESCHERM JOUW INTIEM TEAM

De lage pH-waarde van de vagina zorgt dat probleemveroorzakende bacteriën niet kunnen groeien. Dit is waarom je een microbioomveilige wasgel met een lage pH moet gebruiken. Klassieke intieme zepen kunnen namelijk de pH-waarde van je vagina verstoren waardoor slechte bacteriën zich wel kunnen ontwikkelen.

De lactobacillen in en rond je vagina spelen een essentiële rol: ze produceren melkzuur en houden de pH laag en in balans – tussen pH 3,8 en 4,5. De actieve pH-regulatie van de YUN wasgels zorgt voor een ideale omgeving. Door enerzijds de groei van lactobacillen te bevorderen en anderzijds de groei van pathogenen te remmen, verminder je de kans op infecties, jeuk en irritatie.

Middel 8

ZIJ GINGEN JE VOOR

Deze vrouwen hebben YUN VGN gebruikt en zijn fan!

TANJA

"Sinds ik deze wasgel gebruik heb geen last meer van vervelende schimmelinfecties."

 

ELINE

"‘Beste wasgel ooit: geurloos, kleurloos, en vooral geen irritaties of geurtjes!"

 

NINA

"VGN doet wat het belooft. Ik heb regelmatig last van een verstoorde pH met de nodige irritaties/jeuk. Helemaal niet agressief zoals andere intieme wasgels."
YUN team VGN

GEMAAKT DOOR VROUWEN EN VOOR VROUWEN

Met de uitdaging om een gezonde intieme routine te ontwikkelen, wisten de vrouwen uit ons onderzoekersteam wel raad. Met hun uitgebreide kennis van vagina's en vulva's tot in het kleinste microscopische detail, ontwikkelden ze ons VGN gamma. Zo helpt YUN VGN intieme ongemakken voorkomen, het delicate evenwicht van het vaginale microbioom beschermen, versterken en herstellen. Als dat geen knap staaltje vrouwelijk geweld is, weten wij het ook niet meer!

Ondertussen loopt onze agenda over van flitsende innovaties voor de behoeften van het (vrouwelijk) microbioom. Geen wonder, met zoveel getalenteerde bollebozen en knappe koppen bij elkaar. Als je graag op de hoogte blijft over onze uitdagingen, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief onderaan de pagina.

PROBIOTICA VOOR JE VAGINA, UNIVERSITEIT ANTWERPEN EN YUN BEWEZEN DAT HET WERKT!

Voor de allereerste keer onderzocht het ISALA-project het intieme microbioom onder leiding van Sarah Lebeer, Professor aan de Universiteit Antwerpen, microbiologe en bio-ingenieur bij YUN. Met state-of-the-art DNA-technologie bewezen ze dat de bacteriën in de vagina van levensbelang zijn.

Het onderzoek wees uit dat bacteriën zorgen voor een gezond evenwicht in de vagina, waardoor het zijn natuurlijke zelfreinigende eigenschappen behoudt.

LEES MEER

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8