SKIN PURGING OF GEWOON ACNE? 4 MANIEREN OM HET VERSCHIL TE ONTDEKKEN

Ooit al eens last gehad van een opstoot van puistjes, net wanneer je een nieuw huidverzorgingsproduct uitprobeert? Geen stress! Hoewel het wat tegenstrijdig lijkt, komt dit vaker voor dan je denkt. Vaak wordt het ook wel omschreven als “skin purging”. Lees verder om erachter te komen hoe skin purging eruitziet en hoe het verschilt van een gewone break-out.

Wat is skin purging?

Je hoornlaag, bestaande uit dode huidcellen, vormt de buitenste laag van jouw huid. Je lichaam voert systematisch de oude, beschadigde en vervuilde huidcellen af en vervangt deze door verse, jonge cellen. Dit proces noemt exfoliëren. Skin purging kan ontstaan wanneer je een huidverzorgingsproduct met een specifiek exfoliërend ingrediënt gebruikt, een stofje dat de celvernieuwing versnelt, zoals bijvoorbeeld salicylzuur. Deze exfoliërende ingrediënten stoten de bovenste laag dode huidcellen sneller af, waardoor nieuwe huidcellen sneller regenereren dan ze uit zichzelf zouden doen, wat blokkades naar de oppervlakte kan brengen en irritatie en puistjes kan veroorzaken. Hierdoor lijkt het in eerste instantie al snel op een acne opstoot.

Daarnaast heeft skin purging ook alles met je microbioom te maken, het microscopisch regenwoud van schimmels en bacteriën die heel jouw huid bedekken. Met een nieuw product beïnvloed je de samenstelling van je huidmicrobioom, waardoor de bacteriën die acne veroorzaken (Staphylococcus aureus en Cutibacterium acnes) hun kans zien om de bovenhand te nemen. Om deze bacteriën natuurlijk te bestrijden, voegt de ACN PROBIOTIC REPAIR Cream probiotica, lactobacillen in dit geval, toe. Lactobacillen zijn levende goede bacteriën die acne van nature bestrijden. Wanneer de lactobacillen het onevenwicht te op de huid willen herstellen, voeren de andere bacteriën hun afweer sterk op om te proberen te blijven overleven. Hierdoor kan jouw huid even (letterlijk) in het rood gaan. Na een tijdje kunnen de lactobacillen zich beter nestelen en begint je huid te herstellen van de aanval. Je ziet de puistjes langzaam verdwijnen, terwijl je huidmicrobioom langzaam naar een gezond evenwicht glijdt!

Skin purging kan iedereen overkomen, maar komt wel vaker voor als je acne hebt, omdat het microbioom al uit balans is en je vaker last hebt van verstopte poriën door sebum.

HOELANG DUURT
ZO’N UITBRAAK?

Het goede nieuws is dat skin purging een tijdelijk fenomeen is en ook een goede indicatie is om aan te geven dat producten effectief werken! Geef je huid zeker de tijd om heel de cyclus door te lopen,hiervoor reken je best 4 weken. Elke huid en microbioom is immers uniek, dus het is mogelijk dat je er helemaal geen last van ondervindt of juist 6 weken geduld moet hebben. Als je huid na die periode nog steeds niet in balans is, kan er sprake zijn van een ander probleem en maak je best een afspraak maken met je dermatoloog.

Skin purging 1
ACN_ skin purging_website graphic_NL

ACNE BREAK-OUT VS SKIN PURGING

Zo kun je zien of je break-out het resultaat is van skin purging:

 • Gebruik je een (nieuw) product met ingrediënten die celvernieuwing stimuleren? Dan heb je waarschijnlijk te maken met skin purging! Denk aan stofjes zoals retinoïde, salicylzuur of hydroxyzuur. Ze bevorderen het aanmaken van nieuwe huidcellen en duwen de blokkades in de poriën naar de oppervlakte van de huid.
 • Gebruik je een (nieuw) product met levende probiotica dat je microbioom herbalanceert? Dan is de kans ook heel erg groot! Doordat ze levend zijn, kunnen ze de balans actief herstellen. Als je product geen levende bacteriën bevat (zoals lysaten of fermenten), kan het een op een gewone break-out duiden, wat wil zeggen dat het product niet effectief genoeg is om acne symptomen te laten verdwijnen.
 • Merk je na 4 weken helemaal geen verschil of zijn de sym ptomen verergerd? Dan kan het zijn dat je een product gebruikt dat niet aansluit bij jouw huidmicrobioom of huidtype. Skin purging ontstaat meestal door actieve stoffen waar je meteen op kan reageren, maar die ook weer na een tijdje horen te verdwijnen. Let op dat je huid niet hervalt met nieuwe symptomen. Neem even contact met ons op en dan zoeken we samen de juiste oplossing voor jouw huid!
 • De puistjes die door skin purging ontstaan, verschijnen en verdwijnen een pak sneller dan een normale puistjes. Ze kunnen soms ietsje heviger verschijnen dan een doorsnee break-out. Over het algemeen duurt het bij normale puistjes 8 tot 10 dagen om te verschijnen, te rijpen en te krimpen.

ACN - ACNE SYMPTOMEN

Razendsnel. Effectief. Veilig. Een all-in-one therapie die acne symptomen en puistjes effectief bestrijdt. En dat met de kracht van goede bacteriën! De combo van levende bacteriën en microbioomveilige ingrediënten zorgen ervoor dat jouw huid op een natuurlijke manier weer puistjesloos in gezonde balans geraakt.

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.13

  MET LEVENDE GOEDE BACTERIËN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.46.41

  PAKT SNEL & EFFECTIEF PUISTJES AAN

 • Schermafbeelding 2021-07-15 om 12.47.06

  100% ZICHTBARE VERBETERING NA 4 WEKEN

LEES MEER

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8