logo-black_transparant

HET DREIGENDE GEVAAR VAN ANTIBIOTCARESISTENTIE

Wat is antibioticaresistentie? En wat heeft het te maken met een wereldwijde pandemie als COVID-19? In het kort: de WHO voorspelt een bedreiging voor je gezondheid, waardoor gezondheidszorg waar bacteriën centraal staan de prioriteit nummer één is in de strijd tegen bacteriële resistentie en het overmatig gebruik van antibiotica.

WAT IS ANTIBIOTICARESISTENTIE?

De term "antibiose", wat "tegen het leven" betekent, werd geïntroduceerd door de Franse bacterioloog Jean Paul Vuillemin als een beschrijvende naam voor antibacteriële geneesmiddelen. Wanneer ziekteverwekkers het vermogen ontwikkelen om de geneesmiddelen die bedoeld zijn om hen te doden, te verslaan, worden ze antibioticaresistent. Deze slechte bacteriën en schimmels kunnen mensen en dieren besmetten, en de infecties die ze veroorzaken zijn moeilijker te behandelen dan degene die worden veroorzaakt door niet-resistente bacteriën.

Antibiotic resistance 3_RS

ONZE GEZONDHEID
IS IN GEVAAR...

De WHO voorspelt dat tegen 2050 wereldwijd 10 miljoen mensen per jaar zullen sterven aan de gevolgen van antibioticaresistentie. Dat is meer dan de huidige kanker en diabetes samen. Een groeiende lijst van infecties is steeds moeilijker (en soms onmogelijk) te behandelen naarmate antibiotica minder effectief worden. De wereld moet dringend de manier veranderen waarop zij antibiotica voorschrijft en gebruikt.

...GEZONDHEIDSZORG WAAR BACTERIËN CENTRAAL STAAN IS ESSENTIEEL!

Om antibioticaresistentie op lange termijn te bestrijden, is probiotherapie naar voren gekomen als de winnaarsformule. In plaats van alle bacteriën te doden, is de beste manier om ziekteverwekkers te bestrijden het toevoegen van miljoenen goede levende bacteriën om onze gezondheid op een duurzame manier te herstellen en te versterken. Probiotherapie is een doeltreffend en snel alternatief voor de huidige medicatie, wordt beter verdragen en is even veilig als huidverzorging!

Pink balloon_Love your bacteria kopie

BACTERIËN ZIJN DE SLEUTEL VAN DE TOEKOMST

De recente coronaviruscrisis toont ook aan dat micro-organismen een grote impact kunnen hebben op onze gezondheid en de wereldeconomie. En toch zijn er nog belangrijke lacunes in de wetenschappelijke kennis over alternatieve alternatieven voor het gebruik van antibiotica of andere strategieën om onze immuniteit te versterken. De oplossing ligt waarschijnlijk bij de micro-organismen in en op het menselijk lichaam: het microbioom.

Samen kunnen we het overmatig gebruik van antibiotica en antimycotica terugdringen!

Met trots vermeld in

Middel 5

Contact

+32 (0)3 443 04 70
info@yun.be
Galileilaan 15
2845, Niel
België

Met steun van

Middel 6
Logo's@3x
Middel 8