HOE WE DE JUISTE
LEVENDE BACTERIËN SELECTEERDEN
Ons onderzoeksteam identificeerde de juiste bacteriestammen die sterk genoeg zijn om schadelijke bacteriën en schimmels te bestrijden, zonder het natuurlijke evenwicht van de huid aan te tasten. Dankzij onze wetenschappelijke doorbraak werd huidverzorging met goede bacteriën eindelijk mogelijk!
HOE WE DE JUISTE BACTERIËN SELECTEERDEN
Een belangrijk deel van het huidmicrobioom vormt al binnen enkele dagen na de geboorte. Dit microbioom is opgebouwd uit een heleboel goede bacteriën die ons tijdens de eerste maanden na de geboorte beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Uit deze kennis zochten we naar een oplossing voor onze huidige gezondheidsproblematiek: kunnen we dezelfde bacteriestammen gebruiken als degene die je bij pasgeboren baby’s kan terugvinden
"Deze levende melkzuurbacteriën, die de huid van pasgeborenen beschermen, hebben een positieve invloed op het cutane microbioom en gaan de natuurlijke strijd aan met Propionibacterium acnes en Staphylococcus-stammen. Hieruit selecteerden we deze specifieke probioticastammen in preklinisch onderzoek vanwege hun veiligheidsprofiel, toepasbaarheid en functionele activiteit.”
Dr. Ingmar Claes, CSO YUN
Op basis van onze in-house probiotica-expertise voerden we een rationele in vitro screening, om hieruit drie probioticastammen te selecteren, die erg effectief zijn om acne mee aan te pakken: Lactobacillus rhamnosus YUN-S1.0, Lactobacillus pentosus YUN-V1.0 en Lactobacillus plantarum YUN-V2.0.
WAT IS EEN
“LACTOBACILLUS”?
De lactobacillus is een staafvormige bacteriesoort die een belangrijke rol vervult bij zowel mensen als dieren. Ze leven onder andere in het spijsverteringsstelsel en het vrouwelijk genitaal kanaal. Terwijl de lactobacillen voor ons zorgen door ons te beschermen tegen mogelijke invasies van ziekteverwekkers, zorgen wij, de gastheer, tegelijkertijd voor hen door te dienen als bron van voedingsstoffen. Ze halen hun energie uit de fermentatie van lactose, glucose en andere suikers. Daardoor produceren ze melkzuur, zoals hun naam al een beetje verklapt (lacto = melk). Door melkzuur zorgen ze onder andere voor een zuurdere pH, waardoor pathogenen slechter kunnen overgroeien.